Sort by:
Show:
All itemHandmade kit

Organic Handmade Natto Kit (Powdered Natto Starter Spores 3gr + Hokkaido Organic Soybean 500gr Set)

Organic Handmade Natto Kit This Organic Handmade Natto Kit consists of one set of high-quality natto starter/Bacillus subtilis natto powder which is made from 100% of soybean raw material (not...
¥1,382
All itemHandmade kit

Tofu Box (100% Tofu Box Type from Hinoki Cypress, Mie Prefecture) with Cloth and Sash bag

Tofu Box (100% Tofu Box Type from Hinoki Cypress, Mie Prefecture) with Cloth and Sash Bag It is a mold box for handmade tofu. A high-quality of handcrafted product made...
¥2,948
All itemHandmade kit

Handmade Tofu Kit (Domestic Organic Soybean, Domestic Seawater Nigari & Tofu Box)

What is Handmade Tofu Kit (Domestic Organic Soybean, Domestic Seawater Nigari & Tofu Box) We made the set of materials to make delicious tofu easily at home. Comparing to purchase...
¥3,758
All itemHandmade kit

Cloth and Sash Bag Set for Making Handmade Tofu

What is Cloth and Sash Bag The cloths are products produced by Yoshida textile specialty shop for food in Tsubame-shi, Niigata Prefecture. Kawashimaya made the order to the manufactures to...
¥950
All itemHandmade kit

Free study Nattoku making kit (powder Bacillus natto 3 g + pesticide soybean 500 g + thermometer + fermentation box set)

Free study Natto making kitIt is a natto handmade kit perfect for elementary school students' dietary education and free study. Even the first person can enjoy making natto easily in...
¥2,678
All itemHandmade kit

Homemade Tempeh Kit (20 grams Tempeh Starter, 500 grams "Toyomasari" Organic Soybean)

About Homemade Tempeh Kit It is a set of high quality tempeh starter (in Indonesia it is called "ragi tempe") produced by AFI (Aneka Fermentasi Indonesia), and an organic soybean...
¥1,274
All itemHandmade kit

Handmade Miso Set - Portion for 2,5kg (Domestic Organic Soybeans, Organic Rice Koji, Domestic Wheat Koji, Sun-dried Salt, Preparation Bag)

What Is Miso? Miso (みそ or 味噌) is a traditional Japanese seasoning produced by fermenting soybeans with salt and koji (the fungus Aspergillus oryzae), sometimes added with rice, barley, seaweed...
¥4,298
All itemHandmade kit

Handmade Cheese Kit (8 cheese making)

手作りチーズキットとはご家庭で、手軽に出来立てのモッツアレラチーズやクリームチーズ作りが楽しめます。準備するのは、低温殺菌牛乳とお鍋だけ。 モッツアレラチーズのほか、フレッシュチーズやリコッタチーズなども作れます。 レンネットは、動物性の原料は一切含まれておりません。遺伝子組み換え原料一切不使用。動物性レンネットに比べて、凝固作用が優れており安定したチーズづくりが楽しめます。また、幅広い種類のチーズづくりに向いております。 ご自宅で、自分好みのチーズづくりをお楽しみください。 ちょっとした贈り物にもぴったりです。 モッツアレラチーズ作りの材料 ・低温殺菌牛乳:1リットル低温殺菌牛乳は、できるだけ新鮮なものを用意しましょう。通常の牛乳ではうまく固まらず、チーズが作れません。 ・レンネット粉末 0.1g(耳かきひとさじ)レンネットは、かわしま屋にて送料無料で販売しています。 ・クエン酸1.5g ・保温器保温器がない場合は、鍋で代用できます ・ボール耐熱ボールを用意してください。 ・温度計 ・耐熱グローブ あると便利な物として・軍手・ナイフ 雑菌の繁殖を抑えるため、器具はきれいに洗ってから使用しましょう。使用する道具をすべて煮沸消毒しておくと安心です。 モッツアレラチーズ作りのプロセスチーズ作りには全部で9つのステップがあります。 ステップ1 レンネットを小さじ1杯のお湯に溶かす。ステップ2 牛乳1リットルを鍋、または保温器で加熱する。ステップ3 温めた牛乳にクエン酸を加えるステップ4 レンネットを加えるステップ5 固まった牛乳をナイフでカットするステップ6 カードを温めて、液体と固体を分離させるステップ7 ホエーを抜くステップ8 カードを保温し、発酵させる。ステップ9 カードを練る ステップ1 レンネットを小さじ1杯のお湯に溶かす。 使用するレンネットの量はレンネットのタイプのよって異なります。牛乳1リットルに対してタブレットであれば、1/8錠程度、粉末であれば0.2g程度が目安です。 ステップ2 低温殺菌牛乳1リットルを鍋で加熱する。 低温殺菌牛乳1リットルをなべに入れ、ゆっくりとかき混ぜながら弱火で35℃程度になるまで加熱します。牛乳が35℃~40℃の範囲であれば、多少の振れは気にしなくて大丈夫です。 保温器で加熱する場合は、温度を65℃に設定します。牛乳が冷えた状態の場合、35度になるまでに2時間ほどかかります。※保温器での加熱は時間がかかるため、鍋での加熱をおすすめします。 ステップ3 温めた牛乳にクエン酸を加える 温めた牛乳を保温器に移し、クエン酸を加え、よく混ぜます。混ぜ終えたら、牛乳の温度を35℃に保ち、10分間静かに置いておきます。 ステップ4 レンネットを加える 牛乳に、お湯で溶かしたレンネットを加えてよく混ぜます。混ぜ終えたら牛乳の温度はは35度のまま、5分間静かに置いておきます。 ステップ5...
¥2,138
Show:
Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page